دسته‌بندی نشده

راهنمای خرید فیلتر روغن خودرو

برای خرید فیلتر روغن خودرو باید به یک سری از نکات و راهنمایی ها توجه کنید که هر کدام از آن ها می توانند به خوبی به شما کمک کنند تا بهترین فیلتر روغنی که می توانید را متناسب با روغن موتور و همچنین نوع موتور خودرویتان انتخاب نمایید. پیش از آن که بخواهید در خصوص هر کدام از این موارد و مسائل، تصمیم گیری کنید، بهتر است بدانید که فیلتر روغن چیست و چگونه می تواند به بهبود عملکرد موتور خودروی شما کمک کند. در ادامه این موضوع سعی می کنیم تا در خصوص تمام جنبه های فیلتر روغن صحبت کرده و شما را با آن ها آشنا کنیم.

فیلتر روغن چیست؟

اینکه در ابتدا بدانیم فیلتر روغن چیست و چگونه می تواند به عملکرد بهتر خودرو کمک کند، سوال اصلی است که افراد نا آشنا با خودرو و قطعات یدکی آن، نیاز به دانستن پاسخش دارند.

فیلتر روغن که به صورت تخصصی دارای نام فیلتر هیدرولیک است، به توری گفته می شود که ماده سیال و یا همان روغن موتور را در هر بار گردشش در بین اجزای موتور پاکسازی می کند و اجازه نمی دهد تا ذرات، براده های آهن، زنگ زدگی ها و…که در روغن موتور تجمع پیدا کرده اند، بتوانند همراه با روغن جابه جا شوند. این فیلترها با توجه به نوع و اندازه موتورها می توانند ابعاد مختلفی داشته باشند و بر اساس همین ابعاد است که نامگذاری می شوند. فراموش نکنید که فیلترها از جمله قطعات مصرفی خودروها محسوب می شوند و قابلیت تعویض بالایی دارند.

شناخت قسمت های مختلف فیلتر روغن

فیلتر روغن دارای قسمت های مختلفی است. شناخت این قسمت های مختلف می تواند به شما کمک کند تا درک بهتری از چگونگی عملکرد این فیلترها داشته باشید. فراموش نکنید که شناخت ماهیت و قطعات هر چیزی می تواند دانش شما را در خصوص آن کالا و یا محصول افزایش دهد.

زمانی که به فیلتر روغن از قسمت بیرونی آن نگاه می کنید، متوجه یک شی استوانه ای و به ظاهر ساده می شوید، اما این موضوع تنها ظاهر ماجرا است. فیلترهای روغن درون خود دارای بخش های مختلفی هستند که می توانیم این بخش ها را در شکل زیر نشان دهیم. به طور کلی قسمت هایی همچون توری فلزی، فلز نگهدارنده، سوپاپ اطمینان، کاغذ مخصوص صافی فیلتر، محفظه فیلتر روغن (پوسته)، سری و تهی المنت، واشر آب بندی، واشر مانع برگشت روغن، قسمت جریان ورودی و قسمت جریان خروجی روغن، همگی جز قسمت هایی هستند که در بخش داخلی یک فیلتر روغن می توانید پیدا کنید.

فیلتر روغن

انواع فیلتر روغن

در خصوص شناخت انواع فیلتر روغن باید گفت که یکی از روش های دسته بندی این فیلترها مربوط به ابعاد و اندازه های آن ها است. اما روش دیگری نیز برای سنجش انواع این فیلترها وجود دارد که مربوط به نحوه نصب آن ها در موتور می شود. به طور کلی اگر بخواهید خودتان به تنهایی فیلتر روغن مناسب خودروی خود را انتخاب و خریداری کنید، لازم است تا تمام انواع روش های طبقه بندی آن ها را در نظر داشته باشید.

انواع فیلتر روغن از لحاظ نحوه نصب

همان طور که گفته شد یکی از روش های تقسیم بندی فیلترهای روغن مربوط به دسته بندی آن ها از لحاظ نحوه نصب می شوند. در ابتدا این مورد را بررسی خواهیم کرد.

*فیلتر روغن های کارتریجی

اولین مدل مربوط به فیلترهای روغن کاتریجی می شود. در فیلترهای کارتریجی المنت اصلی تصفیه روغن به همراه قطعاتی که المنت و واشر آب بندی را نگه می دارند، ارائه و فروخته می شوند. زمانی که نیاز به تعویض فیلتر روغن باشد، صرفا المنت تصفیه را عوض می کنند و الباقی قطعات در همان جای خود ثابت باقی می مانند.

اما چه خودروهایی شامل فیلتر روغن کارتریجی می شوند؟ خوشبختانه یا متاسفانه می توان گفت که فیلتر روغن های کارتریجی در بین خودروهایی که در بازار ایران وجود دارند، به صورت انحصاری تحت نظر پژو هستند. اما تمام تولیدات شرکت پژو از این نوع فیلترهای روغن استفاده نمی کنند، بلکه صرفا تمامی تیپ های پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷ و تمامی پژوهای SD از فیلتر روغن کارتریجی بهره می برند.

*فیلتر روغن های پیچی

دسته دوم فیلترهای روغن که از لحاظ نصب شدن در موتور مدنظر هستند، با نام فیلترهای روغن پیچی شناخته می شوند. این فیلترها به نوعی طراحی و تولید شده اند که دارای تفاوت هایی با فیلترهای روغن کارتریجی باشند. در فیلترهای پیچی معمولا المنت اصلی تصفیه در کنار بدنه فلزی و همچنین دیگر متعلقات به صورت یک مجموعه کامل مونتاژ می شود و زمانی که نیاز به عوض کردن فیلتر روغن باشد، باید تمام قسمت های فیلتر را عوض کنید و دیگر همچون فیلترهای کارتریجی امکان ثابت ماندن برخی از قطعات وجود ندارد.

خودروهایی که دارای فیلترهای پیچی هستند شامل ماشین هایی همچون هایما s5، s7، پژو ۴۰۵، پژو پارس و همچنین سمند می شوند. مسلما اگر شما هم یکی از این ماشین ها را داشته باشید، در هنگام تعویض فیلتر روغن آن متوجه این موضوع شده اید.

 

چگونگی کار فیلتر روغن

حالا که با انواع فیلترهای روغن آشنا شدید، بهتر است بدانید که این فیلترهای روغن چگونه در خودرو کار می کنند و چگونه عملکرد آن ها سبب می شود تا موتور خودروی شما بتواند در دور موتورهای بالا به خوبی کار کند و براده های آهن و زنگ زدگی های قسمت های داخلی موتور بر روی آن تاثیر نگذارد.

همان طور که می دانید روغن باید بتواند در بین اجزای موتور به گردش دربیاید و در عین روان کردن حرکت قطعاتی همچون پیستون ها و سیلندرها، براده ها و زنگ زدگی ها را نیز از روی اجزای موتور پاکسازی کند. پمپ روغنی که در موتور تعبیه شده است، روغن موتور را به سمت فیلتر روغن هایت کرده و کاری می کند تا روغن وارد فیلتر و بخش سوراخ دار آن شود. روغنی که به داخل فیلتر وارد شده است و از قسمت دریچه ایمنی آن نیز گذشته است، به قسمت اصلی فیلتر روغن می رسد.

در این قسمت فیلتری از جنس سلولز با الیاف مصنوعی وجود دارد. الیاف مصنوعی سلولزی می توانند روغن را پاکسازی کنند و آن را برای گردش مجدد در بین اجزای موتور آماده نمایند. زمانی که روغن مورد نظر ما کاملا از تمام آلودگی ها تمیز شد، به قسمت مرکزی این استوانه مرکزی می رسد. حال برای آن که روغن که حالتی سیال گونه دارد، بتواند به راحتی به جریان دربیاید، نیاز است تا با فشار به خارج از فیلتر پمپ شود.

چه فیلتر روغنی مناسب است؟

در خصوص راهنمای جامع و کامل برای خرید فیلتر روغن خوب لازم است تا بدانیم یک فیلتر روغن چه ویژگی هایی باید داشته باشد که بتوانیم آن را یک فیلتر خوب در نظر بگیریم. مواردی که در ادامه مطرح می شوند، جز ویژگی های مناسب یک فیلتر روغن خوب هستند.

*قدرت جذب

کاربرد اصلی فیلتر مربوط به جذب کردن آلاینده ها و آلودگی های ریز و درشتی است که در روغن موتور وجود دارد. این فیلتر باید بتواند در هر بار گذشتن روغن از آن، تمام آلودگی ها را به خود جذب کند. مسلما فیلتری که چنین قابلیتی را داشته باشد می تواند یکی از فیلترهای روغن خوب در نظر گرفته شود.

*مقاوم در برابر حرارت

زمانی که موتور در حال کار کردن است، دمای بسیار زیادی دارد و حرارت زیادی را نیز از خودش ساطع می کند. این حرارت می تواند خواص فیزیکی و حتی شیمیایی مواد مختلف را تغییر دهد. این حرارت به روغن موتور نیز انتقال پیدا می کند و دمای بالایی خواهد داشت. مسلما یک فیلتر روغن خوب باید بتواند چنین دمایی که از روغن موتور به آن منتقل می شود را تحمل کند و دچار تغییر حالت نشود.

*دارای استاندار ISO 9001

استاندارد ایزو ۹۰۰۱ یکی از استانداردها و معیارهایی است که نشان می دهد قطعه و کالای مورد نظر ما در برابر ضربه و گرما بسیار مقاوم است و همچنین از مواد خوب و با کیفیتی ساخته شده است. در خصوص فیلترهای روغنی که دارای گواهی ایزو ۹۰۰۱ هستند باید گفت که این استاندارد نشان می دهد که فیلتر روغن مدنظر ما از کاغذ سلولزی بسیار خوب و با کیفیتی ساخته شده است.

*آب بندی مناسب

آب بندی داشتن مناسب فیلتر روغن مربوط به ضد آب بودن آن نمی شود، بلکه صرفا مربوط به آن است که فیلتر در هنگام نصب شدن در موتور خودرو تغییر حالت پیدا نکند.

*دارای سوپاپ اطمینان

برخی از فیلترهای روغن ارزان تر، دارای سوپاپ اطمینان نیستند. داشتن سوپاپ اطمینان سبب می شود تا اگر فیلتر روغن دچار کاهش قدرت جذب شد، روغن آلوده را از خود عبور نداده و آن را به سمت بیرون پمپاژ کند. همین موضوع باعث می شود تا موتور دچار آسیب نشود.

جمع بندی

در خصوص انواع و اقسام فیلتر روغن و همچنین نکاتی که در زمینه فیلتر روغن به آن احتیاج دارید، صحبت کردیم. تمامی موضوعات و نکات مطرح شده به این شکل هستند که به شما کمک کنند تا انتخاب بهتر و عاقلانه تری را در زمینه فیلتر روغن برای خودروی خود داشته باشید.

توجه به کیفیت فیلترهای روغن ها می تواند یکی از بخش های مهمی باشد که در هنگام خرید فیلتر روغن باید آن را در نظر داشته باشید. اطلاع از کیفیت این محصولات می تواند یا در هنگام استفاده کردن از آن ها خودش را نشان دهد و یا در زمانی خودش را نشان دهد که قصد خرید آن ها را دارید. مسلما نمی توانید زمانی که در حال خرید هستید، صرفا از طریق یدن کیفیت این فیلترها را تعیین کنید. بهترین کار خرید کردن از یک فروشگاه معتبر است که محصولاتی اورجینال و با کیفیت را به شما عرضه کند. پژمان پارت یکی از همین فروشگاه ها است و می تواند کمک زیادی به شما در خرید فیلتر روغن کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا